jaj elveszik a gépek a munkámat brühühü*

by

ha olyan a munkád, hogy bárki bármi meg tudná csinálni, akkor ez miért is baj?
csak nem azért, mert végre egyszer (és utána mindig) rendesen meg lesz csinálva?…

értsd: pontosan, időre, ellenőrizve/tesztelve/kipróbálva, előre megfoltozva; nincs jajrosszulaludtam, azért vagyok ma bunkó; se menstruálok; se nincs kivel basznom; se (férfi-)klímaxom / hasmenésem / székrekedésem / bélrenyheségem / influenzám / tüdőrákom / kiállhatatlan természetem van; se szétbasz az ideg, mert fosszar kisstílű frusztrációdús* életem van, stbstb, és mindezek miatt (teljesen érthető módon, de nem, de nem?!) nem csinálom meg rendesen; és bizony nincs ezentúl az se, hogy többre vagyok hivatott, mint hogy itt álljak / üljek / beszéljek / kiszolgáljak / takarítsak / számoljak (akkor miért nem azt csinálod, amire hivatott vagy szerinted, he?!)…, és mindenki tudná folytatni, aki már volt életében boltban, felhívott egy ügyfélszolgálatot (pláne be is ment fizikailag), nem engedte be a portás, nem pecsételte le az önkormányzat, bunkó volt vele a pincér, becsapta a pénztáros, belevágott a nyakába a fodrász, nem köszönt (vissza!) az újságárus, összecserélte a laboros a vérét a hivesével, benne hagyta a sebész a műtőlámpát a hasüregében, léggömbnek nézte az UH-s a rákját, automatikusra van állítva a sorkizárása, stb.; akinek pedig az az ún. munkája, hogy bárki/-mi által összegyűjthető adatokat ad el jópénzér, megértő tekintettel bólogat egész nap; mások által kitalált/felfedezett/összerakott dolgokat magyaráz el (rosszul) azoknak, akikre rá akarja sózni őket, és akik még nem tudják, mennyire nincs rá semmi szükségük (de nem baj, mert van az a másik ‘állás’, MÉG, miszerint mit lehet MÉGAZONFELÜLIS rásózni azokra, akik egyszer már elbuktak az önfenntartási vizsgán, mivel mínuszba kerültek), naszóval ez utóbbi csapatnak (ne mondják, hogy nem szóltam) üzenném, hogy ideje edzeni (egyelőre még lehet kapával is, de már nem sokáig), elvégre kelleni fog olyan is (még egy ideig), aki átpakolja a gépeket az egyik sarokból a másikba**.

 

most komolyan azon kell nyígni, hogy ennek a hatékonytalan (sic) cucialista*** kivagyi lébecolásnak végre vége lesz???

 

nem értem az embereket.
(viszont cserébe egy csomó minden mást értek, amit meg ők nem.
bibibí.)

 

 

*… pl. tudják, hová kellene vesszőt tenni ebben itt ni
**

 

*** https://m.youtube.com/watch?v=STJR6u_z-vY (timeover, sorry)

6 Responses to “jaj elveszik a gépek a munkámat brühühü*”

 1. https://m.youtube.com/watch?v=iteLMUZy50k

 2. amikor szombaton azt mondta (az amúgy igen igéző tekintetű!) üfszolga, hogy „hát mi is csak emberek vagyunk”, akkor igen nehezemre esett nem hangosan felkacagni.
  egyetlenegy ikszet kellett (volna) elhelyezni azon a *** lapon, miszerint… (mert a többi részét kitölti a Gép), de nem sikerült sajnos. pontosabban nem oda.
  és mivel ha igéződni akarok, akkor nem a XXX üfszolgra megyek a SZABADSZOMBATOMDÉLELŐTTJÉN, szóval az nem elég, kérem, ha egy fijúnak szép szeme van (még a szélzhez se); akkor legyen inkább plakátfiú, nekem meg ikszeljen egy értelmes(ebb) ember izé gép, mindannyian jobban járunk!

 3. https://m.youtube.com/watch?v=F6dOiFN-41c

 4. https://m.youtube.com/watch?v=Topp8SQkUO8

 5. http://iflgazdasag.blog.hu/2016/04/13/nyilt_level_a_haborgo_kereskedelmi_dolgozokhoz_a_vasarnapi_nyitvatartassal_kapcsolatban

  Én vagyok az az ember, aki nem bánta a vasárnapi boltzárt, mert legalább nem volt nyitva cigibolt a közelben, ellenben jó nagy forgalma lett a szimpatikus kisboltnak, zöldségesnek és édességboltnak, sőt!!! nyílt egy jó kis pékség is, ahol már hétköznap is türelmesen állunk a sorban, mert olyan finom és nem is drága, sőt még udvariasak is, és a ‘pék’ remek dolgokat talál ki, sőt figyeli, hogy mi fogy — még a végén sikerül ismét feltalálni a normális kereskedelmet, na szóval én ugyan nem bántam, hiszen egyrészt messze a ‘hiper’, másrészt ledermedek a méretétől. Most meg annak örülök, hogy ismét járhatok vasárnap is plázába révedezni, uis jobban kikapcsol, mint a meditáció, ráadásul az utóbbit nem is tudom, hogy kell csinálni.
  Vénségemre lassan bárminek és mindennek tudok örülni, félelmetes. Sőt kicsit már ijesztő:-)

 6. http://mentalisdeficit.blog.hu/2016/04/16/ne_huzd_a_szad_vasarnap
  Megjegyzem, én szerettem vasárnap dolgozni, amikor a kereskedelemben dolgoztam volt, mivel járt érte egy szabad hétköznap, és az emberek is mások vasárnap, mármint a vevők, bár akkor még nem sok minden volt nyitva vasárnap, az is igaz, uis ez 20+ éve volt.
  Most meg az van, hogy dupla pénz jár érte. Minimum. (Mármint nekem.)
  Ja, meg az se mindegy, hogy ki hogy áll hozzája.
  Hálisten szerencsém van, ebben is, uis amikor éppen nem szeretek dolgozni, akkor sincs semmi bajom azzal, hogy deviszont muszáj:-)