lejegyzem

by

Aki szerint a legteljesebb közösség, az emberiség, érdeke az, hogy orvosi praktikák elkeseredett seprűjével söpörjük a már szembeötlően felpúposodott génállományunk semmivé foszló szőnyege alá a halálos betegségekre való hajlam exponenciálisan növekvő szemétkupacát, az bizonyára meg van győzőve arról, hogy a legutóbbi pár száz évben megörökölte az élet fejlődésének sok MILLIÓSZOR régebbi jogarát a természettől. Vagy szimplán korlátolt, illetve nem hajlandó meglátni a látványos összefüggéseket. Azon se lennék meglepve, ha kiderülne, hogy szimplán hazabeszél: csak kalapácsa van, ezért mindent szögnek néz.
A Föld népességének kb. 99,9%-a nem érné fel ésszel, hogy mit akarok mindezzel mondani. Fejlődés? Azt viszont, hogy „ne lamentálj, ezt beveszed, és jobban leszel” gyakorlatilag mindenki egyből megérti.

9 Responses to “lejegyzem”

 1. Igaza lehet.

  Ugyanis én se értem, úgyhogy lehet valami abban a 99,9%-ban:)

 2. Tehat ugy dontottel, hogy soha nem olvasod el, mit mond Hardy es Weinberg a populaciogenetikarol…
  Mi ez a rogeszme, egyaltalan, hogy az emberi genallomany egyre inkabb hasonlit egy komposztdombra?
  Meg ugy, general, aki arrol gondolkodik, hogy mi lesz az emberiseg genkeszletevel, annak a genallomanya mar adott, Isten neki mar osztott, es tobbet nem fog, az miert erzi, hogy neki kell kisopornie bizonyos, szerinte karosnak tartott allelt vagy mutaciot a kovetkezo generaciobol, lehetoleg egy lepesben?
  Meg ugy general, ketto, a tajgetosznak, mint kiserletnek, lett valami pozitiv eredmenye?

 3. most mér nekem mondjátok, én csak leírtam:P
  a kommenteket majd továbbítom az érintettnek.
  egyébként nem tervezem elolvasni valóban, ez igaz. annyi jó könyvem van várólistán:)

 4. :) Ertem.

 5. egyébként mi az az allel?

 6. A kromoszoma ugyanazon helyen (a lokuszon) elhelyezkedo gen variacioja. Vercsoport eseteben mondjuk van A, B es O genek, amelyek a vercsoportokat hatarozzak meg aszerint, hogy Isten mit dob a kockaval.

 7. nem kérdezem meg azért se, h mi az a lokusz!!!
  maradok a lótusznál:)

 8. Az allel fizikai helye a kromoszoman.

 9. Csináltam erről egy postot.