Miért ne? – LMP

by

Kedves hallgatóink! Mai adásunkban hallgassák meg politikai és közéleti demoralizáló sorozatunk első részét, melyben a Mester eligazítást ad az országgyűlési választások útvesztőihez.

Miért is NE szavazzunk az LMP-re?

Kézenfekvő válasz lenne annyit mondani, hogy azér, mer nem tudjuk, hogy miez, és nem tudjuk, hogy mit is akarnak. Kicsit bővebben: ezek nem akarnak semmi olyasmit, amit egy politikai pártnak akarnia kéne.

Definíció szerint:

egy politikai párt egy adott csoport (osztály, érdekkör) hatalmáért küzd választási, parlamenti, helyhatósági és kormányzati környezetben.

Ebbe bőven beleférhet a “Minden hatalmat a dolgozó népnek”, a “Ruszkik haza” meg a “Vissza nekünk nagymagyarországot” célkitűzés, de az LMP nem tud ilyesmit felmutatni, pláne nem olyat, ami köthető lenne egy azonosítható társadalmi csoporthoz, réteghez, osztályhoz.

Az LMP pusztán a politizálásért akar politizálni, és legvérmesebb ambíciója láthatólag az, hogy ne a jól ismert véresszájú bugrisok legyenek a frakcióvezetők, hanem akkor inkább már ilyen kovácsbéluska kaliberű lajcsiszemüveges kölykök, akik legalább nem suksüköznek.

Halva született ötlet tehát, kábé annyira, mintha valaki azért alapítana vállalatot, hogy kiírhassa a névjegyére: elnök-vezérigazgató. Lehetni lehet ugyan, csak kurvasok pénzbe kerül, és ebből önmagában sose lesz árbevétel.

Továbbá. Lehet baszni pusztán a baszásért. Lehet zabálni pusztán a zabálás élvezetéért. Lehet füvet nyírni pusztán a fíling kedvéért. Lehet muzsikálni pusztán a muzsikáért. De politizálni a politizálásért? Az nem a parlamentbe való, maximum egy blogbejegyzésbe.

Tags: ,

20 Responses to “Miért ne? – LMP”

 1. Hö. És a Fidesz meg az MSZP milyen osztály hatalmáért küzd? Nem érvényesek ezek a százéves szövegek.

  Az LMP azokért küzd, akik egy másféle jövőt akarnak.

 2. Hö. Mindenki másféle jövőt akar. Jobbat! A segélyesek olyat, amiben több a segély. A vállalkozók olyat, amiben kevesebb az adó. A nácik olyat, amiben kevesebb a zsidó. Az LMP elmulasztotta megnevezni ezek közül azokat, akikkel én egy kalap alá kerülök, ha velük akarnék másféle jövőt.

  Ha már így kérdezted: a fidesszel is az a bajom, hogy nem társadalmi érdekcsoportot vagy osztályt képvisel, és ebből lesz még elég bajuk, meg nekünk is. Az MSZP viszont legalább világos: az egy hagyományos baloldali mozgalom. Nem szeretem az ilyeneket se, de azt majd jövő órán vesszük csak.

 3. az lmp (személyes szubjektív rosszindulatú véleményem szerint) eccerűen bele szeretne furakodni az szdsz megüresedett helyére, és ehhez jelenleg télleg elég olyanokat mondani, h mást akarunk! mások vagyunk! stb.
  de ne legyen igazam, és legyen végre itthon is „rendes” liberális párt.

 4. az mszp meg a hagyományos baloldal, na ez télleg megér egy misét, h ilyen szépen mondjam:)

  egyébként mindenkinek, aki másféle jövőt szeretne, azt javaslom, h kezdjen el úgy élni, mintha már itt lenne az a másféle jövő.

 5. soha nem lesz itthon rendes liberális párt, majd az szdsznél elmondom, mérnem

 6. jó.
  (de legalább vmi rendes rojalista párt lenne baszki)

 7. Aki az emberiség jövőjéért felelősséget érez, az elmegy szavazni, és érvénytelenül szavaz.

  Én nem:)

 8. feljelentelek, és kiküldetem neked a mozgóurnát fekete volgával

 9. (egyébként mindenki tudja, h azért se bírnál elmenni, mert nem találsz oda)

 10. Ez az! Kirendelni a mozgóurnát, ÉS érvénytelenül szavazni rulez!

 11. ilyen templéteket rajzolhatnál az érvénytelen szavazáshoz. A modorostól a vicceskedőn át a durván trágárig.

 12. Aki rám hallgat, az vastagon bejelöli az összes pártot, majd a saját vérmérséklete szerint rajzol egy faszt, és átlósan beleírja az egészbe, hogy: „Igazán jól csak a faszával lát az ember”

  Én ilyet nem tennék, de ha valaki szélsőséges, akkor a választási bizottság lelki egészségének alattomos aláásására írjon egy borzalmas átkot. Pl.: „Aki ezt elolvassa, haljon szörnyet élete legboldogabb percében hetedíziglen.” (Viszont ez feltételezi, hogy az illetők csak azután lesznek igazán boldogok, hogy már nemzettek utódot…)

 13. tiltakozom a nőtanács és a karma nevében!

 14. Helyt adok.

 15. Es a Kukorelly is, tenyleg?, meg Lajko Phelix managere LMP sympatizans?
  Kikezek, egyebkent?

 16. most ez poén v már egyáltalán nem tudsz magyarul?

 17. Nem tudok. Sot, a telefonom se. A faradsagot vehettem volna, hogy kijavitom amit kijavit, de nem vettem. Nem valami jo a helyesirasom, es helyesiras-naci se vagyok.

 18. Na az LMP viszont meglepett.

  De ha lett volna “Holnaptól Ingyen van a Pina!” párt, akkor meg az lepett volna meg. Nem azzal, hogy mit ígér szeretne, hanem hogy bejuttatták.

  (jézusom, a tévébe ütemesen skandálják, hogy “vik-tor, vik-tor!”)

 19. életemben először (!) örülök egy választási eredménynek. ezen magam is igencsak meglepődtem.
  viszont az lmp-nek nem kellett volna bejutnia, dehát telik nekünk erre a luxusra is.

 20. ha már benn vannak, én megelőlegezem nekik a bizalmat
  egy dobása mindenkinek lehet
  mondott pár jó mondatot az éjjel a Schiffer, pl. “én nem szeretném elhelyezni magunkat azon a skálán, ahol mindenki az elmúlt 20 év sérelmei alapján keresi a pozícióit”
  mondjuk ha 100 évet mondott volna, mégjobb lett volna, de így is ígéretes