Szövegfelismerő

by

KedvezményközpontMarcikám kisfiam, majd mikor te is Felnőtt Bácsi leszel, bizonyára a Te szívedet is melegség járja majd át megtapasztalván, hogy mennyi Kedves Ismeretlen Jótevő munkálkodik személyes jóléteden, mindazonáltal előfordulhat, hogy esetleg kételyeid támadnak, vagy úgy érezheted, hogy nem érted pontosan egy-egy megnyilvánulás valódi indítékát.

Örökül hagyom hát neked a Nagy Igazságok A-K és L-Z kötetét, valamint egy egyszerű szövegfelismerő gépet, melyet csak neked fabrikáltam, hogy segítségével dekódolhass bármilyen szöveget.

Az algoritmus rendkívül egyszerű, működése nagyjából a következő pontokban foglalható össze:

 1. Vadidegen Bácsik biztos, hogy nem a személyes jóléted megőrzése, vagy megerősítése végett lépnek kapcsolatba Veled. Ellenkezőleg: legfőbb céluk, hogy lehúzzanak, becsapjanak, kifosszanak, és a végén még a pofádba is röhögjenek, hogy na, te hülye balek, így jártál.
 2. A Vadidegen Bácsik nem ritkán Vadidegen Néniknek adják ki magukat.
 3. A Vadidegen Nénik néha tényleg Vadidegen Nénik, de ez nem számít enyhítő körülménynek, és nem egyszerűsíti a dolgodat.
 4. A Vadidegen Bácsik és/vagy Nénik nem ritkán egyáltalán nem vadidegenek, hanem sokszor a legközelebbi ismeretségedből kerülnek ki. Hiszen másképp honnan tudnák, hogy pont Téged lehet lehúzni, becsapni, kifosztani.

A fenti szabály mindig igaz. Sose feledd el, a fenti mondatokat mantrázni magadban, mielőtt bárkivel, bármikor szóba állsz.

Az ismertetett algoritmusra alapozva készítettem neked egy kis szemelvényt a Szövegfelismerő működéséről, fogadd szerettel a következő oldalon! Használati utasítás: húzd az egeret a kép fölé, hogy felfedje a szöveg valódi jelentését!

Egy ártatlannak tűnő levélfejléc:

ij1

Számlarészletező és értelmezése:

A kedvezmény lényege:

És íme a rafinéria csimborasszója:

Tags:

4 Responses to “Szövegfelismerő”

 1. ööö köztudottan rendkívül naiv vagyok, de az ember nem tudja maga is, ha tartozik valakinek? (bár én is szeretném elfelejteni, az igaz.)

 2. Ez egy ukran hitelintezet?

 3. Nem igaz, hogy ezt nem ismeritek!

  Ez egy ún. követelésbehajtó vállalkozás. Elvileg teljesen normális dolog, a világon mindenhol így működik. Ha valakinek, pl. egy szolgáltatónak akad egy nehezen behajtható követelése (ügyfél eltűnt, számlát nem fizezett, felhalmozott egy jó adag adósságot), akkor ezt általában eladja egy ilyen követelésbehajtónak, rendszerint erősen diszkontált áron, mert így legalább valamennyi pénzhez hozzájut. A követelésbehajtónak van erre infrastruktúrája, hogy bíróságra rohangálni meg fenyegető leveleket küldözgetni, a számlaérték töredéke pedig általában busásan fedezi minden felmerülő kiadását.

  A gond csak az, hogy a Magyarországon működő követelésbehajtók kivétel nélkül mind a zavarosban halásznak. Egyrész simán bevállalnak valótlan követeléseket is, másrészt a behajtási módszereik tényleg az ukrán maffiáéhoz hasonlóak. Sőt, egyes vélemények szerint ők maguk generálnak teljesen fiktív követeléseket, amiket aztán valamilyen trükkel (lásd fent) konfirmáltatnak, és behajtják. És piszok jól élnek belőle. Az ügyfélkörük leginkább a nagy ügyfélbázissal rendelkező cégekből állnak (közüzemi-, internet- és telefonszolgáltatók, parkoltató cégek, jelzálog és egyéb fedezet nélküli hitelező bankok).

  Az én esetemben a mese az, hogy állítólag tartozom az Axeleró nevű, rég nem létező vállalatnak, mert hűségidő előtt leléptem a szerződésből. Amiből persze egy szó sem igaz, bizonyítani is tudnám (ha az én dolgom lenne a bizonyítás) de ezek a szarháziak évek óta próbálkoznak. Először dörgedelmes, hatóságinak látszó felszólítólevelekkel (ezeket rendre kidobtam), aztán az anyám lakására odaküldtek egy ilyen sittes izomagyú tetkós köcsögöt terepjáróval, azt meg az anyám dobta ki. És most legújabban ezzel a negédes kedvezménydumával próbálgatják az éberségemet kijátszani.

  Valahol olvastam, hogy döbbenetes arányban dőlnek be az emberek ezeknek a húzásoknak, úgyhogy ez kurvajó üzlet mindenkinek, aki benne van: a téves/valótlan adatokat közlő szolgáltató, és maga a behajtócég is, meg mindenki, aki így-úgy beledolgozik a rendszerbe.

  Az a minimum, hogy amit ezek művelnek, az etikátlan, de számos ponton konkrétan bűncselekményt is gyanítok, és el nem tudom képzelni, hogy ezt nem az állami piacszabályozó és egyéb hatóságok hallgatólagos támogatásával csinálnák.

 4. Az az igazsag, hogy eleddig nagyobb osszeggel csak egy ukrannak tartoztam, es azt egyosszegben, kamatokkal,a hatarido lejarta elott 14 naptari nappal visszadtam, plusz egy vodka is volt, meg meg kellett igernenm, hogy soha tobbe nem megyek a lanya, Nasztja kozelebe. Nem egeszen 19 evesen Apam autojaval megtalaltam egy hidat, helyesebben egy vasbeton hidkorlatot, vagy mi a szart, es nem mertem Apamnak megmondani, igy kolcsonkertem, karosszerialakatos, majd bunos uzelmeket folytatva megkerestem a kolcsonrevalot, es nagy beszarasok kozepette visszafizettem, plusz 25%, amit akkor igazsagtalannak ereztem, mostanra meg ugy gondolom, hogy a pasi vegul az utolso romantikus filantrop a Karpat-medanszie azon elatkozott, konnyektol es hugytol ovezett szegleteben.