Ügyfélszolgálati hangfelvétel

by

Tudjál róla, hogy amikor felhívsz egy bármilyen ügyfélszolgálatot, és ott a géphang közli veled, hogy a beszélgetésről hangfelvétel készül, akkor neked azt jogodban áll elkérni, minden indoklás, akadékoskodás és díj felszámítása nélkül ki kell adják neked.

Kipróbáltam, működik.

Sztori röviden: Az Allianznál kötöttem kötelezőt, eleve ott volt a nekem legolcsóbb, de még a legolcsóbb alapdíjból is engedtek valami további 30%-ot, ha vállalom, hogy az összeget a honlapjukon bankkártyás vásárlással egyenlítem ki. Hát mondom jóvan, és megkötöttem online a szerződést.

Közeledett a díjfizetési határidő, és többszöri próbálkozásra se sikerült ez a bizonyos bankkártyás vásárlásos fizetést kivitelezni, eléggé egyértelmű volt, hogy egyszerűen nem működik az online rendszerük. De mivel a határidő vészesen közeledett, kezdtem attól tartani, hogy az ő trehányságukból egyszercsak elvész a szerződésem (felmondás díjhátralék miatt), plusz ugrik a mittomén B6-os bónuszfokozatom stb. és ha ez egyszer megtörténik, a büdös életbe nem fogom tudni bizonyítani, hogy lógnak nekem félmillióval, plusz ugye a nem vagyoni károkozás.

Na úgyhogy felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy na most akkor mi legyen, nem bírok online fizetni. Hát azt mondja a nő, hogy áááá semmi probléma, egyszerűen utaljam át. Hát mondom dehogynem probléma, ha utalok, és nem kártyaszámozok, akkor az nekem 30% veszteség. De neeeeem, mondja a nő, nem lesz semmi probléma, higgyem el, már mondja is a számlaszámot, hogy hova utaljak.

Na itt veszítettem el végleg a bizalmamat, és kértem, hogy erről a beszélgetésről adjanak egy másolatot, mert most olyan instrukciókat kaptam, amik ellenkeznek az írásos szerződésben kölcsönösen vállalt feltételektől. De csak csak bizonygatta, hogy higgyem el, ez így teljesen rendben van, és ha esetleg vita merül fel, akkor ez a beszélgetés bármikor visszakereshető. Na mondom, kisasszony, azért én ezt nem bíznám a véletlenre, úgyhogy csak küldjék el nekem ezt a beszélgetést hanganyag formájában.

Hát hogy azt ő nem tudja hogy kell, írjak az ügyfélszolgálatnak egy emailt, majd ők törődnek vele. És aztán így is lett, írtam mailt, és szent meggyőződésem volt, hogy sose fog történni semmi, de csodák csodájára egyszercsak felhívtak, hogy menjek be a XI. kerületi fiókba és vegyem át a beszélgetés hanganyagát.

Ha valaha ilyesmire lenne szükséged, íme egy formalevél a hanganyag kikéréséhez:

Tisztelt Cég!

Telefonos ügyintézőjüktől kapott tájékoztatás alapján ez úton kérem, hogy az ügyfélszolgálatukkal a mai napon történt beszélgetésem hangfelvételének cégszerűen hitelesített másolatát rendelkezésemre bocsátani szíveskedjenek.

A beszélgetés adatai:

Dátum:
Időpont: 14:03-14:14
Ügyintéző neve:

Előre is köszönöm segítségüket.

Felhívom továbbá a figyelmüket, hogy nem járulok hozzá, hogy személyes adataimat, beleértve email címemet és telefonszámomat, valamint a tárgybani ügy tartalmát harmadik féllel megosszák. Email címemet és telefonszámomat csak a tágybani üggyel összefüggő kapcsolattartásra használhatják.

Köszönöm megértésüket.

Üdvözlettel:

Epilóg: a hangfelvételen bizony még az is rajta van, ahogy köhögök, rágyújtok, kávétfőzök, rádiót kapcsolgatok, míg az ügyitézőre várok, és a telefonzenét hallgatom percenkét 48 forintért.

Tags: , ,

Comments are closed.